World Nomad Games

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar de World Nomad Games in Turkije! De eerste drie edities van dit evenement vonden telkens op dezelfde locatie in Kirgizië plaats – wat welbeschouwd tamelijk vreemd is voor iets wat voor en door nomaden wordt georganiseerd. In 2020 verhuist de mix van bizarre sporten en culturele tradities naar Turkije. Hoewel de exacte plaats op dit moment nog niet bekend is (volgens geruchten wordt het Antalya), heeft tot hier en verder het vermoeden dat de zaken er in het nieuwe gastland logistiek op vooruit zullen gaan.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Voor Kok Boru, een paardensport die zich het best laat typeren als rugby met een geitenkarkas. Of voor Er Enysh – worstelen te paard. Er wordt gejaagd met gigantische roofvogels, geworsteld in disciplines waar je nog nooit van hebt gehoord en hadden we al gezegd dat er veel paardensporten zijn? Boogschieten in galop, halsbrekende stunts op paarden, speerwerpen te paard naar een tegenstander…

Wie niks met paarden heeft (begrijpelijk, na een slok paardenmelk of een hap koemisijs, wat toch een beetje smaakt als bevroren kots) is misschien meer op zijn plaats tussen de yurts waar nomaden hun gebruiken demonstreren. Zang, dans, mooie jurken en hoedjes – zelfs de gebrekkige sanitaire voorzieningen en de menukaart vol brokken vet zijn in nomadenstijl. tot hier en verder is erbij van de openingsceremonie tot de finale Kok Boru, met daarnaast tijd voor diverse uitstapjes in Turkije in de omgeving van de World Nomad Games.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
september 2020september 20207-10 dagen4-8nog niet beschikbaar
€ ???     p.p. (bij 4-6 deelnemers),       € ???      p.p. (bij 7-8 deelnemers)

Inclusief

  • internationale vlucht Nederland – Turkije
  • vervoer in Turkije
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
  • entree World Nomad Games, incl. ticket Openingsceremonie

Exclusief

  • reisverzekering
  • maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • visum Turkije (kosten ca. $20)


 

Meer Nomad Games

Reisverhaal: World Nomad Games 2018: Kirgizië
Kijktip: The Lost Games
Reisverhaal: Kok Boru: rugby met een dode geit
 

 

Ik wil verder!

Op dit moment is het precieze programma van de reis naar de Nomad Games nog niet bekend. Hou onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor updates. Heb je een specifieke vraag, of wil je alvast een plaats veiligstellen? Stuur dan een mail naar info@tothierenverder.nl.

Wil je informatie over een van onze andere reizen? Vul dan het contactformulier in.

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Tot in de pruimentijd
Onbestaand maakt onbemind (II)