World Nomad Games

update 9/2/2022: nomad games vinden eind september plaats

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar de World Nomad Games in Turkije! De eerste drie edities van dit evenement vonden telkens op dezelfde locatie in Kirgizië plaats – wat welbeschouwd tamelijk vreemd is voor iets wat voor en door nomaden wordt georganiseerd. In 2022 verhuist de mix van bizarre sporten en culturele tradities naar İznik in de provincie Bursa in het noordwesten van Turkije. tot hier en verder vermoedt dat de zaken er logistiek op vooruit zullen gaan in het nieuwe gastland.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Voor Kok Boru, een paardensport die zich het best laat typeren als rugby met een geitenkarkas. Of voor Er Enysh – worstelen te paard. Er wordt gejaagd met gigantische roofvogels, geworsteld in disciplines waar je nog nooit van hebt gehoord en hadden we al gezegd dat er veel paardensporten zijn? Boogschieten in galop, halsbrekende stunts op paarden, speerwerpen te paard naar een tegenstander…

Wie niks met paarden heeft (begrijpelijk, na een slok paardenmelk of een hap koemisijs, wat toch een beetje smaakt als bevroren kots) is misschien meer op zijn plaats tussen de yurts waar nomaden hun gebruiken demonstreren. Zang, dans, mooie jurken en hoedjes – zelfs de gebrekkige sanitaire voorzieningen en de menukaart vol brokken vet zijn in nomadenstijl. tot hier en verder is erbij van de openingsceremonie tot de finale Kok Boru, met daarnaast tijd voor diverse uitstapjes in de omgeving van İznik.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
september 2022september 202210 dagen4-8nog niet beschikbaar
€ 1300     p.p. (bij 4-6 deelnemers),       € 1250      p.p. (bij 7-8 deelnemers)
Prijs onder voorbehoud. Nieuwe informatie volgt later.

Inclusief

  • vervoer in Turkije
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
  • entree World Nomad Games, incl. ticket Openingsceremonie
  • teleferik Uludağ gebergte

Exclusief

  • vliegticket Amsterdam – İstanbul
    (richtprijs retour: € 200 – 350)
  • reisverzekering
  • maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard

- Intentieverklaring -
neem me mee naar de Nomad Games!

Ja, ik zou graag met tot hier en verder naar de Nomad Games gaan. Ik zit met mijn intentieverklaring nergens aan vast, maar hou me vooral op de hoogte.

Meer Nomad Games

Reisverhaal: World Nomad Games 2018: Kirgizië
Kijktip: The Lost Games
Reisverhaal: Kok Boru: rugby met een dode geit

Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze reis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van onze reis naar de world nomad games aan. Let op, de data zijn nog onder voorbehoud!

Of stuur meteen een berichtje:   

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

No sleep till sunrise (II)
Totale verrassing (I)