World Nomad Games

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar de World Nomad Games in Kazachstan! De eerste drie edities van dit evenement vonden telkens op dezelfde locatie in Kirgizië plaats – wat welbeschouwd tamelijk vreemd is voor iets wat voor en door nomaden wordt georganiseerd. In 2022 verhuisde de mix van bizarre sporten en culturele tradities naar İznik in het noordwesten van Turkije. Voor de volgende editie, in 2024, is Kazachstan het gastland.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Voor Kok Boru, een paardensport die zich het best laat typeren als rugby met een siliconengeit. Of voor Er Enysh – worstelen te paard. Er wordt gejaagd met gigantische roofvogels, geworsteld in disciplines waar je nog nooit van hebt gehoord en hadden we al gezegd dat er veel paardensporten zijn? Boogschieten in galop, halsbrekende stunts op paarden, speerwerpen te paard naar een tegenstander…

Wie niks met paarden heeft (begrijpelijk, na een slok paardenmelk of een hap koemisijs, wat toch een beetje smaakt als bevroren kots) is misschien meer op zijn plaats tussen de yurts waar nomaden hun gebruiken demonstreren. Zang, dans, mooie jurken en hoedjes – zelfs de gebrekkige sanitaire voorzieningen en de menukaart vol brokken vet zijn in nomadenstijl. tot hier en verder is erbij van de openingsceremonie tot de grote finale.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
7 september 202416 september 202410 dagen4-8nog niet beschikbaar
€ ???     p.p.
Meer informatie volgt naar verwachting pas in 2024.

Inclusief

  • vervoer in Kazachstan
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt

Exclusief

  • vliegticket naar Kazachstan
  • reisverzekering
  • maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard

Meer Nomad Games

Reisverhaal: World Nomad Games 2018: Kirgizië
Kijktip: The Lost Games
Reisverhaal: Kok Boru: rugby met een dode geit

Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze reis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van onze reis naar de world nomad games aan. Let op, de data zijn nog onder voorbehoud!

Of stuur meteen een berichtje:   

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Onbestaand maakt onbemind (IV)
Rendieren en vuurvossen