Vooruit met de geit!

UPDATE (25-1-2019): plaats wk = Tashkent, tijd = november 2019
voorlopig programma beschikbaar; Meer info volgt snel!

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar Oezbekistan, waar in 2019 het allereerste wereldkampioenschap Kok Boru wordt georganiseerd! De nationale sport van Centraal-Azië laat zich het best omschrijven als rugby te paard. Bij gebrek aan een bal gebruiken de spelers meestal een onthoofd geitenkarkas, wat de aaibaarheidsfactor van Kok Boru niet ten goede komt. Op het WK wordt met een kunstmatige geit gespeeld, maar dat maakt de sport niet minder ruig. Wie de geur van paardenzweet en opstuivende stofwolken trotseert en zijn best doet de kluwen van rijdieren en ruiters vanaf de zijlijn te ontwarren, loopt het risico als een blok te vallen voor deze bikkelharde sport.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Na een aantal internationale toernooien in Kirgizië en Kazachstan vindt nu het eerste WK plaats. De Oezbeken, die tijdens de World Nomad Games in 2018 stuntten door met 5-4 de halve finale van favoriet Kazachstan te winnen, zullen hun handen vol hebben. Niet alleen aan de tot 35 kilo wegende kunstgeit, maar ook aan sterrenteams als Afghanistan, Tadzjikistan en topfavoriet Kirgizië. Nieuwkomers Frankrijk en de Verenigde Staten hebben de sport de afgelopen jaren ook in het westen bekend gemaakt.

tot hier en verder is het enige reisbureau in Nederland (en mogelijk de wereld) dat een reis naar dit evenement organiseert. Naast Tashkent, de locatie van het wereldkampioenschap, bezoeken we de betoverende façades van Samarkand en Bukhara. Behalve van de Zijderoute houden we ook van megalomane herbouwprojecten zoals in Shakhrisabz – waar de erfenis van Timoer Lenk in ere wordt hersteld – en van groene valleien als Katta Langar, waar oude mannetjes op hun ezel naar het mausoleum sukkelen.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
november 2019november 201911 dagen4-8nog niet beschikbaar
richtprijs      € 1975     p.p. (bij 4-6 deelnemers),       € 1925      p.p. (bij 7-8 deelnemers)

Inclusief

  • internationale vlucht Amsterdam – Tashkent
  • vervoer in Oezbekistan
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
  • toegang Kok Boru wedstrijden

Exclusief

  • reisverzekering
  • maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • overige entreegelden


Meer Kok Boru

Spelregels: Kok Boru: rugby met een dode geit
Kijktip: Ready! Steady! Goat!
Reisverhaal: Een bijzondere souvenir
Luistertip: De officiële kok boru hymne, om alvast een beetje in de stemming te komen (met dank aan de Kok Boru Federation of the Kyrgyz Republic).

Ik wil verder!

Hoewel de precieze datum van het WK nog niet bekend is, kun je al een voorlopig programma van Vooruit met de geit! aanvragen. Hou onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor updates. Wil je alvast een plaats veiligstellen? Vul dan het contactformulier in.

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Onbestaand maakt onbemind (III)
World Nomad Games