Vooruit met de geit!

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar Oezbekistan, waar in 2019 het allereerste wereldkampioenschap Kok Boru wordt georganiseerd! De nationale sport van Centraal-Azië laat zich het best omschrijven als rugby te paard. Bij gebrek aan een bal gebruiken de spelers een onthoofd geitenkarkas, wat de aaibaarheidsfactor van Kok Boru niet ten goede komt. Toch, wie de geur van paardenzweet en opstuivende stofwolken trotseert en zijn best doet de kluwen van rijdieren en ruiters vanaf de zijlijn te ontwarren, loopt het risico als een blok te vallen voor deze ruige sport.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Na een aantal internationale toernooien in Kirgizië en Kazachstan vindt nu het eerste WK plaats. De Oezbeken, die tijdens de World Nomad Games in 2018 stuntten door met 5-4 de halve finale van favoriet Kazachstan te winnen, zullen hun handen vol hebben. Niet alleen aan de tot 35 kilo wegende geit, maar ook aan sterrenteams als Afghanistan, Tadzjikistan en topfavoriet Kirgizië. Nieuwkomers Frankrijk en de Verenigde Staten hebben de sport de afgelopen jaren ook in het westen bekend gemaakt.

tot hier en verder is het enige reisbureau in Nederland dat een reis naar dit evenement organiseert. Omdat de exacte datum en locatie van het wereldkampioenschap nog niet bekend zijn, is het nog een verrassing welke plaatsen we in Oezbekistan zullen bezoeken. De betoverende façades van Samarkand en Bukhara liggen voor de hand, maar wij houden ook van megalomane herbouwprojecten zoals in Shakhrisabz – waar de erfenis van Timoer Lenk in ere wordt hersteld – en van groene valleien als Katta Langar, waar oude mannetjes op hun ezel naar het mausoleum sukkelen.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
??? 2019??? 20197-12 dagen4-8nog niet beschikbaar
€ ???     p.p. (bij 4-6 deelnemers),       € ???      p.p. (bij 7-8 deelnemers)

Inclusief

  • internationale vlucht Amsterdam – Tashkent
  • vervoer in Oezbekistan
  • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
  • excursies en entreegelden

Exclusief

  • reisverzekering
  • maaltijden
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • visum Oezbekistan (kosten evisa ca. $20)


 

Meer Kok Boru

Reisverhaal: Kok Boru: rugby met een dode geit
Kijktip: Ready! Steady! Goat!
Luistertip: De officiële Kok Boru hymne, om alvast een beetje in de stemming te komen.


 

Ik wil verder!

Op dit moment is het precieze programma van Vooruit met de geit! nog niet bekend. Hou onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor updates. Heb je een specifieke vraag, of wil je alvast een plaats veiligstellen? Stuur dan een mail naar info@tothierenverder.nl.

Wil je informatie over een van onze andere reizen? Vul dan het contactformulier in.

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Onbestaand maakt onbemind (III)
World Nomad Games