Totale verrassing (III)

deze ontdekkingsreis boek je met je eigen groep

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar San Marino, bolwerk van sereniteit! In het jaar 301 stichtte de steenhouwer Sint Marinus hier de oudste republiek ter wereld. Daarvoor koos hij niet de minste plek, want de bastions bovenop Monte Titano torenen hoog boven het omringende land uit. Paus Julius II, Napoleon en Garibaldi waren in ieder geval onder de indruk en zorgden ervoor dat het minuscule staatje zijn onafhankelijkheid behield.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Altijd fijn, van die zekerheden in je leven: op een wereldkaart die nog regelmatig verandert is San Marino een constante (zij het met zijn oppervlakte van 61 km2 niet altijd ingetekend), als de dwergstaat een internationale wedstrijd voetbalt kun je er donder op zeggen dat ze verliezen en in lijstjes van minst bezochte landen in Europa staat de republiek steevast hoog genoteerd.

De meeste bezoekers maken een dagtocht vanuit Rimini, nemen de kabelbaan naar Monte Titano en stappen weer in de touringcar terug naar de kust. Maar daarmee kleineer je het land. tot hier en verder gaat liever voor de totale verrassing. Bij ons krijg je heel, maar dan ook heel San Marino! Dat is verrassend veel. We ontdekken het middeleeuwse erfgoed, proeven Sammarinese wijn en wandelen ruim 40 km dwars door het hele land.

Let op: dit is een ontdekkingsreis. Voor zover we weten heeft nog nooit een toerist drie achtereenvolgende dagen in San Marino doorgebracht. Niemand weet wat we precies gaan tegenkomen.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
op aanvraagop aanvraag7 dagen3-7beschikbaar
vanaf     € 1200     p.p.     


Inclusief

  • vervoer Nederland – San Marino per minibus
  • overnachtingen op basis van double of twin room, inclusief ontbijt
  • wijnproeverij
  • entreegelden musea

Exclusief

  • reisverzekering
  • maaltijden
  • overige entreegelden
  • uitgaven van persoonlijke aard

Optie totale verrassing (iv) Monaco + Seborga

Krijg je maar geen genoeg van de Europese dwergstaten? Je kunt bovenstaande reis uitbreiden met het programma clash of the tinies. Rij mee van San Marino naar micronatie Seborga, een dorp dat bij hoog en laag volhoudt een onafhankelijk land te zijn. Tot slot bezoeken we Monaco, een bescheiden lapje grond van 2 km2.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
op aanvraagop aanvraag10 dagen3-7beschikbaar
vanaf     € 1600     p.p.     


Meer dwergstaten

Kijktip: Dwergstaat kleineert grootmacht
Kijktip: Het dorpje dat dapper weerstand biedt


Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze reis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van Totale verrassing (III) San Marino aan.

Of stuur meteen een berichtje:   

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Totale verrassing (II)
Whisky met Bob