Onbestaand maakt onbemind (V)

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Dat ligt er maar net aan wie je het vraagt. Volgens de vrijheidsstrijders van Polisario gaat het hier om de Sahrawi Arab Democratic Republic, maar als er lastige vragen worden gesteld bij de checkpoints van de Marokkaanse politie (wij achten de kans aanwezig) adviseren we je met klem het op Marokkaanse Sahara te houden. De Fransen en Spanjaarden hebben het over Sahara Occidental; in Nederland noemen we het de Westelijke Sahara.

Sinds het vertrek van kolonisator Spanje in 1975 wordt er stevig gebakkeleid over de Westelijke Sahara. De onafhankelijkheid van het land wordt door 84 VN-lidstaten erkend – waarvan er 40 op hun schreden terugkeerden nadat Marokko hen een vette worst voorhield in ruil voor het intrekken van die erkenning. In praktijk staat 4/5 deel onder controle van Marokko en maken de Sahrawi de dienst uit achter de Berm, een zandmuur van 2700 kilometer lang.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Vliegen, wind, stof en zand! Goed, voor een reclamepraatje moeten we niet bij voormalige bezetter Spanje wezen, maar off-road fanaten en liefhebbers van eindeloze leegte weten wel beter. De Westelijke Sahara is na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Dat betekent per 4WD over pistes door het verlaten binnenland, speuren naar rotstekeningen in de woestijn en kamperen aan de rand van diepe sebkha’s.

Tot hier en verder organiseert deze reis samen met ervaren Sahara offroad specialist Marco Hupkes van Marokko Maatwerk Reizen. Je krijgt dus twee gidsen mee.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
20 februari 202127 februari 20218 dagen3-6beschikbaar
€ 2150     p.p. (bij 3 deelnemers),      € 1935     p.p. (bij 4-6 deelnemers)
Deelnemen met je eigen 4WD is ook mogelijk. Neem contact met ons op.

Inclusief

 • vervoer per 4WD in Marokko en de Westelijke Sahara (en je mag ook zelf rijden als je dat leuk vindt)
 • drie overnachtingen op basis van twee- of driepersoonskamer
 • vier overnachtingen in gedeelde tent, waarvan twee nachten wildkamperen
 • maaltijden
 • transfers van en naar vliegveld Agadir

Exclusief

 • vliegticket Amsterdam – Agadir* (richtprijs retour:
  € 240 – 300)
 • reisverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

 • * Indien gewenst kan Tot hier en verder het vliegticket voor je boeken. We rekenen dan de prijs van het ticket + € 25 servicekosten p.p.


 

Meer Westelijke Sahara

Boekentip: De laatste kolonie van Afrika

Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze reis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van onbestaand maakt onbemind (v) aan.

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Onbestaand maakt onbemind (III)
Culturele overdosis