Onbestaand maakt onbemind (IV)

uitgesteld, nieuwe datum nog onbekend

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

Naar Zuid-Ossetië, een hermetisch gesloten stukje Kaukasus dat al bijna dertig jaar stug volhoudt een onafhankelijk land te zijn! Daar is niet iedereen het mee eens. Sterker nog, wereldwijd erkennen niet meer dan vijf landen de souvereiniteit van wat Georgië gepikeerd een separatistische regio noemt. Net als Noord-Korea, Turkmenistan en Bhutan voorziet het staatje je van een persoonlijke gids – als het je tenminste lukt om op de gastenlijst te komen.

Naast Zuid-Ossetië reizen we door vier republieken in de Noordelijke Kaukasus: Dagestan, Tsjetsjenië, Ingoesjetië en Noord-Ossetië. De slechte naam van het viertal zal het Russische deel van de Kaukasus voorlopig nog wel behoeden voor overtoerisme. De Lonely Planet doet de republieken samen af met een luttele halve pagina, ook al voeren ze de laatste jaren steevast de lijst met veiligste regio’s van Rusland aan.

Waarom wil ik dáár naartoe?

Voor Ossetiërs zijn gasten heilig, maar die krijgen ze hier nauwelijks: jaarlijks bezoeken zo’n 30 tot 50 buitenlanders het niet-erkende land. Pinautomaten kennen ze er niet en in hoofdstad Tskhinval vind je welgeteld twee mini-hotels en één deugdelijk restaurant. Toch, voor afbrokkelende verdedigingstorens, prachtige natuur en gastvrije inwoners ben je in Zuid-Ossetië op de juiste plek.

Dagestan is een land van groene bergen, watervallen en diepe canyons. Aan de Kaspische Zee ligt de oudste stad van Rusland en hoog in de Kaukasus vind je verlaten spookdorpen. In Tsjetsjenië is Grozny als een mini-Dubai uit het puin herrezen, in Ingoesjetië mag het hoogste etnografisch museum ter wereld op geen enkele bucketlist ontbreken en Dodenstad Dargavs in Noord-Ossetië is één van de meest macabere plekken die je je voor kunt stellen. Avontuurlijke reizigers kunnen hier hun lol op.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
nog onbekendnog onbekend10 dagen4-7beschikbaar
€ 2100     p.p. (bij 4-5 deelnemers),      € 2000     p.p. (bij 6-7 deelnemers)

Een zekere mate van fitheid is nodig voor deze reis. Prijs onder voorbehoud.

Inclusief

 • vervoer tijdens de reis
 • overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • diner homestay Zuid-Ossetië
 • excursies en entreegelden

Exclusief

 • vliegtickets Amsterdam – Moskou – Makhachkala en Vladikavkaz – Moskou – Amsterdam
  (richtprijs retour: € 450 – 550)
 • reisverzekering
 • maaltijden, tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • double-entry visum Rusland (kosten ca. €150)

Meer Zuid-Ossetië

Reisverhaal: Gastvrijheid zonder grenzen in Zuid-Ossetië
Long Read: Mountains, Wildflowers and Silent Witnesses of War

Meer Tsjetsjenië

Boekentip: Kaukasus, Kaukasus!

Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze reis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van onbestaand maakt onbemind (iv) aan.

Of stuur meteen een berichtje:   

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

Whisky with Bob
World Nomad Games