No sleep till sunrise (II)

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

We gaan op nachtreis naar Zweden! Boven de poolcirkel wordt het niet donker, dus je mag zo lang opblijven als je wilt. Door ‘s nachts te wandelen zien we de natuur van Lapland in het zachte licht van de middernachtzon. Veel ruiger dan hier wordt het niet in Europa: we lopen ruim 100 kilometer over de Kungsleden trail, langs de hoogste pieken van Zweden. En dat zonder ook maar één dorp tegen te komen!

Waarom wil ik dáár naartoe?

Betere vraag: Wannéér wil ik daar naartoe? In juni, ‘s nachts. Van 28 mei tot 17 juli gaat de zon boven Kiruna niet onder. Hoe noordelijker je reist, hoe langer de periode van de middernachtzon duurt en hoe mooier het licht ‘s nachts is. Daarom nemen we de nachttrein naar Lapland en trekken we in Nationaal Park Abisko de wildernis in, waar we ‘s nachts lopen en overdag in berghutten slapen. Zo word je niet alleen getrakteerd op een eindeloze zonsondergang en zonsopkomst in één, maar bezoek je de mooiste plekjes van Noord-Zweden terwijl alle andere hikers slapen! Je slaapmaskertje krijg je van ons.

Let op: dit is een ontdekkingsreis. Ons bioritme gooiden we eerder overhoop in Noorwegen; dit wordt de eerste nachtreis van tot hier en verder naar Zweden. Zin om een paar nachten door te halen? Pak dan een warme muts en een paar handschoenen in en zorg dat je één van de vroege vogels bent die meegaan!

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
op aanvraagop aanvraag8 dagen3-7niet beschikbaar
Helaas, deze reis wordt niet meer georganiseerd

Een zekere mate van fitheid is nodig voor deze reis.

Inclusief

  • nachttrein Stockholm – Kiruna (retour)
  • trein Kiruna – Abisko
  • accommodatie in STF mountain cabins
  • kabelbaan Aurora Sky Station

Exclusief

  • reis naar Stockholm
  • reisverzekering
  • maaltijden (in STF cabins is zelf koken mogelijk)
  • uitgaven van persoonlijke aard

Meer boven de poolcirkel

Reisverhaal: Nachtreis door Noorwegen
Filmtip: Lapland Odyssey 3
 

No sleep till sunrise (I)
Totale verrassing (I)