Baltisch geraas

   There’s an English version, too!

Wáár gaan we heen?!

We gaan naar een metalfestival in Litouwen! Nergens combineren ze extreme muziek, uitzinnige vreugdevuren en al dan niet verantwoord vermaak met zoveel enthousiasme als in de Baltische Staten. Litouwen hing als laatste land in Europa de heidense gebruiken aan de wilgen, maar sommige tradities blijven tot de dag van vandaag voortbestaan.

Die eigen identiteit zie je terug in heel Litouwen, maar vooral op de open plek in het bos waar Kilkim Žaibu elk jaar plaatsvindt. Hier komen de Baltische cultuur, oude folkloristische muziek en metal samen op een festival dat trots overeind blijft waar anderen het hoofd buigen voor mainstream en commercie. Bereid je voor op drie dagen donderend Baltisch geraas!

Waarom wil ik dáár naartoe?

Metalfestivals in Oost-Europa kenmerken zich door een verfrissend gebrek aan regelgeving. Nagebouwde kastelen en geïmproviseerd ogende stellages van hout en stro die in brand gaan? Ze zetten er een touwtje omheen – maar niet al te ver van het vuur. Wat vinden mensen leuk om te doen naast de twintig verschillende soorten bier op tap uitproberen? Laat ze meedoen met speerwerpen of Vikingrugby! En in de fight pit demonstreren krijgers graag met de botte bijl hoe het er vroeger in de Baltische Staten aan toe ging.

Kilkim Žaibu is meer dan een metalfestival. De eerste dag staat traditiegetrouw in het teken van volksdansen, vuurrituelen en folkmuziek. Op de tweede dag worden de sets wat heavier en hebben de re-enactment groepen uit Litouwen, Letland, Polen en Wit-Rusland hun zwaarden geslepen. Op de derde en laatste dag wordt er snoeiharde metal (en de finale Vikingrugby) gespeeld.

heen
terug
duur
deelnemers
plaatsen
nog onbekendnog onbekend5 dagengeen min/max aantalnog niet beschikbaar
€250     p.p.

NB Liever met eigen auto of camper naar Litouwen? Dat kan met de ferry van Kiel naar Klaipėda.

Inclusief

 • vervoer per huurauto/minibus in Litouwen
 • festivalticket Kilkim Žaibu
 • overnachting in Vilnius (dorm room hostel)
 • overnachtingen festivalterrein in eigen tent

Exclusief

 • vliegticket Brussel – Vilnius
  (richtprijs retour: € 150 – 200)
 • reisverzekering
 • maaltijden en consumpties
 • overige entreeprijzen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Meer geraas

Reisverhaal: Metalfestival in de Litouwse bossen
Filmtip: Heavy Trip
Reisverhaal: Kilkim Žaibu

Ik wil verder!

Nieuwsgierig naar deze festivalreis? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend het programma van Baltisch geraas aan.

Of stuur meteen een berichtje:   

Als je wilt kun je onze privacyverklaring lezen voor je op verstuur klikt.

br

Nieuwsbrieven
Baltisch geraas (individueel)